Aldrik Salverda

Een houtsnede maken is voor mij een manier om mijn hoofd vrij te maken. Om beperkingen weg te nemen. Om mijn gevoelens, mijn gedachten te onthullen. Mijn inspiratie vind ik in... lees verder / bekijk gallerij »

Anja Knoopers

Een lichaam in beweging heeft voor mij altijd iets fascinerends gehad. Dat ik naast kunstenaar tevens fysiotherapeut ben is dan ook niet vreemd. Al op jonge leeftijd ging ik met... lees verder / bekijk gallerij »

Anne Brouwer

Anne Brouwer, kunstacademie C. Huygens te Kampen 1998 – 2003 Ik ben afgestudeerd met grote zwart-witte linosneden. De ambacht en de beperkingen van het materiaal geven mij houvast... lees verder / bekijk gallerij »

Antje Veldstra

Mijn grafische werk ligt op de grens van abstractie en werkelijkheid. Hoewel niet altijd zichtbaar aanwezig, is de natuur mijn grootste inspiratiebron. In symbolen en tekens verwerk... lees verder / bekijk gallerij »

Bert Hemsteede

Stukje tekst… Tentoonstellingen (2006 – 2008) (Bijvoorbeeld) 2007 Eindexamenexpositie Minerva (groeps, Groningen) 2007 Etc.  lees verder / bekijk gallerij »

Eline Brontsema

Eline Brontsema studeert aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Na een afgeronde studie Filosofie maakte ze de overstap naar de kunst. Dit was een lang... lees verder / bekijk gallerij »

Elise Madderom

*Mijn naam is Elise Madderom en ik ben beeldend kunstenaar/ graficus en in 2013 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen met als eindwerkstukken... lees verder / bekijk gallerij »

Floortje Sebens

Vroeger wilde ik graag binnenhuisarchitect worden. Het sprak me aan om later zelf met interieurs te ‘stoeien’, iets wat mijn ouders veel deden en nog steeds doen. Dat... lees verder / bekijk gallerij »

Helene Smit

Mijn werk is vrijwel altijd zwart-wit. Dit omdat er voor mij verbazend veel aan zwart-wit te beleven valt. Het is een uitdaging om zonder toonnuances ruimtelijkheid te creeren of... lees verder / bekijk gallerij »

Jan Erik Wedholm

Zolang als ik me kan herinneren heb ik bossen getekend. De sfeer, de dynamiek, leven en vergankelijkheid broederlijk naast elkaar, dat is wat ik teken. Later zijn daar andere... lees verder / bekijk gallerij »

Kristi Neider

Ik ben geboren in Estland en volgde daar de Kunstacademie in Tallinn. Ik heb mij gespecialiseerd in vrije kunsten en grafiek. Sinds 2008 woon ik in Groningen. Mijn werk varieert van... lees verder / bekijk gallerij »

Marjatta Ranta-Iso (Marjatta Peuhkurinen-van Lier)

Marjatta Ranta-Iso woont vanaf 1978 in Nederland en volgde haar opleiding aan Academie Minerva in Groningen. Ze is gespecialiseerd in houtsneden, tekent en schildert en maakt... lees verder / bekijk gallerij »

Marjolein Terwindt-Wetterauw

De houtsnede is een van de oudste druktechnieken, volgens een simpel principe maar met ontzettend veel mogelijkheden. Het aantrekkelijke van deze werkvorm vind ik de afwisseling... lees verder / bekijk gallerij »

Marjon Slomp

Mijn grafiek is autonoom en bestaat uit grote prenten in hoogdruk, vooral houtsnede, die soms met de hand afgedrukt en gecombineerd worden met andere technieken. De drager waarop de... lees verder / bekijk gallerij »

Rineke Hollemans

Ik kan geinspireerd raken door de indrukken die ik opdoe tijdens het reizen. In 1999 ben ik begonnen aan een serie houtsneden met de titel “Wetlands”, die ontstaan waren... lees verder / bekijk gallerij »

Rita Lentz

Mijn houtdrukken vormen een verhaal. Ze zijn altijd het resultaat van een zoektocht naar evenwicht. De inspiratie haal ik voornamelijk uit het landschap. Zowel de abstracte als de... lees verder / bekijk gallerij »

Sietske Bosma

Sietske Bosma studeerde in 2007 af aan Academie Minerva te Groningen. Op haar vijftigste begon ze aan de opleiding en verruilde daarvoor haar geboorteplaats Heerenveen voor de... lees verder / bekijk gallerij »

Tim Blaauw

In zijn tekeningen en houtsneden legt Tim Blaauw het landschap vast. De ongerepte natuur, voor zover die nog te vinden is, laat hij voor wat ze is. Het aardoppervlak,... lees verder / bekijk gallerij »

Tineke van den Berg

Voor Tineke van den Berg vormen indrukken uit haar directe omgeving vaak het uitgangspunt voor haar houtsneden. Wat zij waarneemt zet ze naar haar hand door iets weg te laten of... lees verder / bekijk gallerij »

Titia Beukema

Titia Beukema is een veelzijdig kunstenaar; zij schildert, tekent en maakt grafiek. Haar inspiratie komt uit haar directe omgeving. Zij wordt daarbij aangetrokken door wat per... lees verder / bekijk gallerij »

Wijke van der Bij

Mijn houtdrukken, altijd in reductietechniek hebben als onderwerp oude gebouwen; zij oefenen een bepaalde aantrekkingskracht op mij uit. De prenten zijn opgebouwd uit meerdere... lees verder / bekijk gallerij »

Willy van der Duyn

Het werk is een resumé van opgedane beelden. De katalysator van de voorstellingen is de intuïtie. Er is geen concept of boodschap. Het werk is autobiografisch. Er wordt een brug... lees verder / bekijk gallerij »

Al onze leden op een rijtje:

Aldrik SalverdaAnja KnoopersAnne BrouwerAntje VeldstraBert HemsteedeEline BrontsemaElise MadderomFloortje SebensHelene SmitJan Erik WedholmKristi NeiderMarjatta Ranta-Iso (Marjatta Peuhkurinen-van Lier) Marjolein Terwindt-Wetterauw Marjon Slomp Rineke HollemansRita LentzSietske BosmaTim BlaauwTineke van den BergTitia BeukemaWijke van der BijWilly van der Duyn

NA HET JUBILEUM

In 2018 bestond de vereniging twintig jaar.
Dat hebben we groots gevierd met verschillende tentoonstellingen in de regio.
Onder andere bij Galerie Het Raadhuis in Eenrum, de Schierstins in Veenwouden en Forma Aktua in Groningen.
Daar was ook een presentatie van onze Jubileumdoos met 22 originele prenten van alle leden van Holt.
Verder was op alle locaties een filmische impressie te zien over het hele hoogdrukproces.
We doen het nu wat rustiger aan met tentoonstellingen. De eerstvolgende is in de Sekretarie in Meppel in oktober en november 2020. Daarna zijn er nog tentoonstellingen in Oldenburg en Hoorn.
Houdt de agenda in de gaten.

lees verder / bekijk de tentoonstellings agenda »

JUBILEUMDOOS 2018

Voor ons twintigjarig jubileum hebben we een bijzondere Jubileumdoos met 22 originele prenten samengesteld.
Van elk lid van HṑLT een speciaal voor deze gelegenheid gedrukte prent in een oplage van 50 stuks.
Er zijn van de 45 Jubileumdozen nog maar 2 (twee) beschikbaar voor de verkoop. De prijs is € 595,-

lees verder / bekijk jubileumdoos 2018 »

JUBILEUMMAP 2008

Ter gelegenheid van het jubileum in 2008 is er een exclusieve grafiekmap verschenen met prenten van alle leden.
Er zijn nog 5 mappen beschikbaar.

lees verder / bekijk jubileummap 2008 »

Hṑlt op Facebook

bekijk onze Facebookpagina